Transport

Auto met chauffeur
Onze Toyota Avanza staat altijd voor u klaar. Het is een comfortabele wagen geschikt voor 5 passagiers zonder bagage of 3 met bagage en heeft een aparte aircondition voor de passagiers. Als "taxi service" brengt hij u even naar het strand, winkels of een restaurant. Ook de charmante Citroen Mehari blijkt zeer in trek bij de gasten als "openbaar vervoer". Deze service is gratis in de directe omgeving, zo ook het ophalen en wegbrengen naar het vliegveld.

Lopen en wandelen
Dit is alleen leuk in de dorpen of op het strand. Langs de drukke wegen is het te gevaarlijk. Het is overal oppassen want ook in de stad zijn kuilen, gaten, losliggende wiebelende putdeksels of helemaal geen deksels! Let ook extra goed op bij oversteken. Links verkeer, linke brommers !

Het verkeer
Het links rijdend verkeer lijkt chaotisch maar dat valt eigenlijk best mee. Er zijn regels maar niemand kent ze. Dus iedereen let op wat er vóór hem gebeurt en speelt daar op in. Door de tolerante volksaard ontstaat zo een zelfdenkend verkeer!

Zelf rijden
Ja het mag met een internationaal rijbewijs en een huurauto. Maar!? Ons advies is: niet doen want als het fout gaat is hier geen recht & rechtsbijstand.

Speciale attracties
Buiten de door ons aangeboden excursies zijn er verschillende bedrijven die attracties aanbieden waaronder: duiken, zeilen, surfen, wild water rafting, paardrijden, mountain bike rijden, e.a. Niet allen bleken in de praktijk zo betrouwbaar. Heeft U interesse? Vraag Gung om advies en hun brochure.

Tips
Het Commerciele tourisme is ook hier precies wat het zegt, gericht op uw geld. Het lijkt goedkoop maar is het niet. Deze ‘service’ brengt u daar waar het meeste aan valt te verdienen, = provisies. Ze beloven u mooie uitzichten en unieke belevenissen maar u ziet winkels, restaurants en attracties die in Europa ook bestaan. Wij houden ons, en U, ver van deze industrie en doen ons best dat te laten zien waar u voor kwam, Bali.

  • De Besaki tempel is de Moedertempel van de Balinezen. Gemaakt van zwarte steen is het een massale rij van Tempelpleinen die wij, niet Hindu, niet binnen mogen. Voor de Balinezen de belangrijkste tempel maar voor ons is het alleen groot, zwart en druk! Veel mooier en kleurrijk zijn de minder bekende tempels van Sebatu of Batukaru. De keuze is aan U.

  • Afhankelijk van het seizoen regent het vaak s’middags in de bergen. (Dec – April) Dus is het beter daar in de morgen heen te gaan en de middag te besteden in de lagere streken. Neem wel iets warms mee, het kan fris zijn op 1200m.

  • Zestig kilometer in Europa is gewoonlijk net even een halfuurtje rijden. Hier is het al gauw één tot twee uur! Neem de tijd en geniet ook van dit ‘tempo van Bali’. Pelan-pelan zoals ze hier zeggen.

  • Zondag is een vrije dag voor veel mensen op Bali. Zij trekken er dan massaal op uit. Het beste is om die dag wat in de buurt te doen.

  • We hebben een GSM te leen voor onze gasten zodat u ons altijd gemakkelijk kunt bereiken. Hier handfone geheten, werkt deze telefoon op het lokale Indosat netwerk en is daardoor veel goedkoper in lokaal gebruik dan uw Nederlandse apparaat. U kunt er ook uitstekend mee naar Nederland Sms'en, bellen of gebeld worden. Wel verwachten wij dat u de 'pulsen' op peil houdt.
    In het huis is gratis wifi aanwezig.

 Vervoer


Openbaar vervoer


Excursie Penebel


Sebatu Tempel

 

 
Design: Velouria & MPC Design