Villa Balianders

Bali is bekend om zijn stranden maar de echte schoonheid van Bali zit verderop.

Het huis en locatie
Op zo'n 45 minuten van het vliegveld en 10 min van het strand staat langs de weg naar Kerobokan de oude poort van Villa Balianders. Hierachter verstilt het geroezemoes van het Aziatische straatleven. Een oase van rust omringt het stijlvolle huis dat een Indische sfeer uitstraalt door zijn overdekte galerij en het ruime terras met uitzicht op de tuin. Het hele huis is voorzien van gratis wifi. In de huiskamer vindt u naast radio, TV en BVN (publieke televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland) ook een goed gevulde boekenkast over Indonesië en Bali. Deze kamer heeft geen airconditioning maar grote openslaande ramen naar de tuin en door het zachte gezoem van de fans weet u nu zeker dat u in de tropen bent beland.

De kamers
Via deze huiskamer komt u in de beide gastenkamers. Ze zijn sfeervol ingericht en hebben comfortabele bedden met goede matrassen. Een geruisloos airconditioning systeem voorziet in de nodige koelte voor een goede nachtrust. Iedere kamer heeft zijn eigen badkamer met westers comfort zoals douche, toilet en warm water. Eén van deze badkamers is geheel in Indische stijl met open dakje (soort binnentuintje) de andere is gesloten. Alles is schoon en netjes en het bedlinnen en handdoeken worden regelmatig verwisseld.
Een derde gastenkamer is eventueel beschikbaar maar we zijn met opzet kleinschalig zodat de huiselijkheid bewaard blijft.

De tuin
De villa is omgeven door een mooie tuin vol tropisch groen van planten en bloemen gedrapeerd rond een vijver waarin niet alleen vissen, waterplanten, lelies en lotusbloemen bloeien maar die ook het huistempeltje siert. Verspreid door de tuin zijn verschillende terrassen met zitjes zowel in als uit de zon. Hier vindt u vast uw plekje om te genieten van een boek of de rust en de natuur.

Eten en drinken
Het ontbijt is bij de overnachting inbegrepen en wordt op het terras geserveerd. Ook koffie, thee en drinkwater staan daar klaar en u kunt dat nemen wanneer u wilt zonder extra kosten. Een smakelijke lunch of diner wordt graag voor u bereid. Uiteraard zijn de specialiteiten Indonesische gerechten maar die kunnen worden aangepast aan uw smaak. Ook een uitsmijter of sandwich is te bestellen en vergeet vooral de verse fruitsalade of juice niet! Er zijn diverse leuke eetgelegenheden op nog geen kwartier rijden bij ons vandaan.

De bewoners
Wat Balianders zo anders maakt zijn eigenlijk uw gastheer Gung en zijn vrouw Susan. Zij zijn het hart van Balianders. Onopgemerkt aanwezig en altijd bereikbaar maken zij het hun gasten graag naar de zin. Gung is geboren op Bali en groeide op in een dorp bij Ubud omgeven door rijstvelden en met de rituelen van Bali. Hij is een bron van informatie over kunst, cultuur, geschiedenis en de religie en magie van Bali maar ook het Bali van vandaag. Zijn goede dosis humor, gecombineerd met een ontspannen rijstijl maakt hem uw gids bij uitstek.
De goede verzorging van Susan en de heerlijke creaties van haar keuken werden al veel in het gastenboek geroemd.
Gung en Susan spreken wat engels en Gung spreekt bovendien Nederlands. Zij wonen in een apart huis op het terrein. Zo heeft u de veilige gedachte dat er hulp is als u die nodig heeft, verder zit u er heel privé.

De gasten
Wie Bali voor het eerst bezoekt beleeft ook zonder voorbereiding een fantastische vakantie. Ouderen genieten van de persoonlijke sfeer en op maat gemaakte excursies. Families waarderen Susan en Gung die altijd wel even tijd voor hun kinderen hebben. Vieren gasten bij ons hun familiefeest dan wordt dit een hoogte punt van het verblijf, helemaal in Balinese stijl. Het gastenboek looft villa Balianders als een heerlijke plek om thuis te komen.

Maar bovenal de “familie” die met elkaar Bali laten zien van binnenuit.

met Gung en Susan

 

 De poort


De huiskamer


De kamers


De kamers


De tuin


Het terras


Gezellig aan tafel

 

 
Design: Velouria & MPC Design